Hoe het begon.

Ik heb altijd al een passie gehad met techniek. Urenlang op de grond met technisch Lego Meccano en Fisher techniek of bouwen aan mijn modeltreinbaan samen met mijn vader.

Mijn eerste computer

Op de Lagere technische school in aanraking gekomen met de homecomputer, dee MSX en de P2000 (voor degene die deze nog kennen). Op een gegeven moment mijn eigen homecomputer gekocht of gekregen, dat was de ZXSpectrum 48+ en later werd dit de ZX Spetrum 128, dat was een volwaardig toetsenbord waar alles in zat, geen rubber toetsjes meer. Later kwam er een tweedehands XT-computer die al snel werd opgevolgd door de 286, 386, 486 en de Pentium. Nu anno 2022 ben ik helemaal op de gezonde toer en doe ik alles met appel 🙂

Mijn eerste “computerbaan”

Als ik dan een klein sprongetje in de tijd maak dan kom ik uit bij Copy-Net waar ik werkzaam ben geweest. Hier heb ik een computerafdeling opgezet voor de printservice. In het begin ging het vooral om WP51 bestanden op A4 formaat. Toen ik hier jaren later vertrok stond er een printafdeling met 7 computers (pc en MAC en kon er afgerukt worden in kleur tot een breedte van A0 formaat. Dit was wel een schouderklopje waard 🙂

Internetcafe

Als Copy-Net team hadden we een stamcafe waar we wekelijks te vinden waren, dit werd een van de eerste internetcafe’s waar ik een van de instructeurs was. Regelmatig gaf ik hier lezingen over het gebruik van internet en alle mogelijkheden. Als ik toen wist wat ik nu weet over de mogelijkheden van internet dan waren het hele andere lezingen geworden. Naast de georganiseerde bijeenkomsten was ik hier vaak te vinden om gebruikers te helpen bij hun eerste stappen op de digitale snelweg.

Inmiddels is internet betaalbaarder geworden en heeft elk huishouden zijn eigen verbinding met internet en meerdere apparaten gekoppeld met WiFi. Vandaag de dag zitten we midden in de verglazing van internet. Over jaren zal al het internetverkeer tot in de woning over glasvezel gaan.

Het serieuzere werk

Gaandeweg de jaren ontwikkel ik mij verder binnen de computer business. Verschillende ICT / assemblage en systeembeheer functies bekleed. Van Mercedes-Bes tot Warner Music waren een van de werkgevers.

Toen ik verhuisde naar Hilversum heb ik als installatie consultant gewerkt voor een softwarebedrijf waar projectmatig denken en het automatiseren van terugkerende procedures aan de orde van de dag waren. Als consultant bij bedrijven en instanties door het hele land werkzaamheden uitgevoerd.

Werken als ZZP’er was de toekomst

Op een bepaald moment dacht ik dat ik alles wel wist om als zelfstandig ondernemer door het leven te gaan. De kennis was het probleem niet dat was er wel. het zakelijke deel deed ik er wel even bij. Dit heb ik volgehouden tot oktober 2022. Ik zat niet lekker in mijn vel. Elke maand was weer afwachten hoeveel er binnen zou komen. Natuurlijk zaten er goede maanden bij maar er waren ook mindere maanden. Dat leverde best wat zorgen, spanning en stress op. en al snel wist ik in mijn achterhoofd dat als ik de juiste vacature zou tegenkomen ik hierop zou gaan reageren.

Gezocht: Glasvezeladviseur in Breda

Inmiddels woon ik al jaren in Brabant, eerst in Tilburg en later in Breda. Op Facebook kwam er een vacature voor bij die mij aantrok. Niet dat ik zoveel met glasvezel had, ik was groot fan van Ziggo en daar al klant sinds het bedrijf bestaat (eerst @Home, daarna UPC en nu Ziggo). Glasvezel was een compleet nieuwe uitdaging die ik wel aandurfde. In ieder geval de vastigheid qua salaris en savonds echt rust ipv nog voor klanten bezig zijn.

Mijn sollicitatiebrief (e-mail) was zoals ik ben, eerlijk, eigenwijs en geen toeters en bellen. Als iemand met verstand van sollicitatiebrieven schrijven deze mail gezien zou hebben zou hij mij geen enkele kans van slagen geven. Nog geen A4tje was mijn brief en mijn CV in een. Een dag later een positieve reactie en nog diezelfde week een videocall met mn huidige werkgever, Delta Fiber Nederland.

Inmiddels enige maanden (vanaf november 2021) werkzaam bij Delta Fiber Netwerk. Na Enkele weken / dagen in Made / Raamsdonksveer sta ik sinds 4 februari in Berkel-Enschot.