waarom ingewikkeld denken als het ook simpel kan

Afgelopen zaterdag kwam er een man in de winkel met de volgende vraag:

Ik heb een camera met een micro hdmi out uitgang en die wil ik aansluiten op mijn tv. Hebben jullie daar een kabel voor?

Bijna vanzelfsprekend ga je er tegenwoordig van uit dat elke televisie wel een HDMI ingang heeft, bij navraag dacht de klant dit zelf ook. Dus de klant een kabeltje verkocht met aan de ene kant een micro HDMI en aan de andere kant een hdmi aansluiting.

Vandaag kwam de klant weer in de winkel, het werkte niet. Hij had een foto van de TV bij zich en daaruit bleek dat er alleen een usb aansluiting op zat. De eerste vraag van de klant en ook mijn eerste gedachte was een kabeltje van micro HDMI naar gewoon ISB.Dit bleek binnen de mogelijkheden die ik had nog niet zo eenvoudig.

Ik stond op het punt om de klant door te verwijzen naar een webshop waar ze dat kabeltje wel hadden.

Toen kreeg ik een helder moment, de camera heeft SD kaartjes en de tv heeft een USB ingang. Dan moet een SD kaartlezer met USB connectie ook werken.

Hieruit blijkt maar weer eens dat je vaak terug moet gaan naar de basis vraag die de klant heeft en misschien zelf onbewust heeft overgeslagen namelijk: Ïk heb foto’s op mijn camera die ik op mijn TV wil bekijken”. Dan was ik waarschijnlijk eerder bij de SD kaartlezer uitgekomen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven