Jou bestaande wifi naam en wachtwoord behouden

Regelmatig heb ik klanten in mijn winkel die wel willen overstappen op een andere provider maar opzien tegen alle zaken die er veranderd moeten worden.

“Dan moet ik door het hele huis overal het wifi wachtwoord gaan aanpassen, dat zie ik niet zitten”

Dat is natuurlijk de normale gedachtengang, als er een nieuw modem komt dan veranderd ook automatisch mijn wifi naam en wachtwoord. Maar je kan ook “omdenken” en je bestaande wifi instellingen in je nieuwe modem opgeven. In dat geval blijft je wifi netwerk bereikbaar zoals het altijd werkte.

Hoe werkt dit dan?

Om je nieuwe modem voor te bereiden op je bestaande wifi netwerk moet je weten wat de naam is van je wifi netwerk (SSID) en het bijbehorende wachtwoord (WPA/WPA2)

Je zal eenmalig een verbinding moeten maken met je nieuwe modem.

  • Zet je modem aan
  • maak met een van je devices verbinding met het draadloze netwerk van je nieuwe modem (liefst een pc, laptop of tablet)
  • Ga naar de beheeromgeving van het modem en kies voor de wifi instellingen
  • Verander de wifi instellingen van het modem.

Nadat je dit hebt aangepast wordt het modem opnieuw opgestart. Nu zijn je bestaande wifi instellingen ingesteld in je modem en kan je nadat het modem opnieuw is opgestart weer verbinding met met internet met je vertrouwde instellingen. Andere devices werken nu ook als vanouds maar nu via je nieuwe modem.

Vergelijkbare berichten