Online Professional chalenge

Ik heb een supergaaf idee, maar daar heb ik jouw hulp bij nodig!

Het is weer eens een andere manier om een nieuwe dienst te lanceren. Geïnspireerd door Aartjan van Erkel, ja inderdaad de schrijver van meerdere boeken over online marketing, zichtbaarheid e.d. Aartjan zegt namelijk dat je een product samen met je klanten moet bouwen in plaats van eerst bouwen en later wel zien of de klanten het goed genoeg vinden om het te gebruiken.

Wat gaat het worden en hoe kwam ik op dit idee?

Sinds bijna 2 maanden ben ik Virtual Assistant (gestart 28 maart 2019). Dan ga je natuurlijk nadenken over hoe je aan klanten komt en zoek je naar mogelijkheden om je te profileren op internet. Gaandeweg deze zoektocht kwam ik een online netwerk tegen, genaamd Regelhelden. Ik had er al wel eens van gehoord en kende hier al verschillende VA’s dus heb ik daar een profiel aangemaakt. Meteen ook maar voor het duurste pakket gekozen in de verwachting dat dit mij het meeste zou gaan opleveren.

Inmiddels 12 verstuurde facturen verder heb ik nog geen resultaat uit dit platform gehaald, hier zeg ik zeker niet mee dat het een slecht platform is. Ik heb gewoon een kromme manier van denken en dat in combinatie met mijn achtergrond als SEO en website optimalisatie specialist zegt mij dat dit platform mij niet gaat bieden wat ik zoek.

Hoe ziet de uitdaging er uit

Het is een uitdaging die ik mijzelf heb gegeven om binnen een maand een website te lanceren waar voor alle online professionals een plaats is. Een soort werkspot voor online ondernemers dus. Ik maak geen onderscheid tussen vakgebieden of beroepsgroepen. Het enige criterium is dat je vooral online je werkzaamheden doet en dus niet bij de klant langs hoeft om je werk te kunnen doen.

De beroepsgroepen:

  • Virtual assistants
  • tekstschrijvers
  • website bouwers
  • SEO specialisten

Mis ik een groep, mail mij dan even!

De opdracht

Het is natuurlijk heel eenvoudig om een website te bouwen met wat profielen van zzp’ers maar dat is dan vooral een statische website, in dit project zit veel meer dan dat waarover later meer bij Ik heb jou hulp nodig.

De opdracht zit dan ook vooral in de techniek en de functionaliteit van de website

Techniek challenge

De website moet bij GTMetrix een score hebben van minimaal 95%, zowel de pagespeed als de YSlow

De website moet binnen een maand bij Google op de eerste pagina staan (HELP!)

De website moet als een compleet zelfstandig ding kunnen werken, van aanmelding tot facturatie inclusief de terugkerende abonnement betalingen

Whats in it for you als plaatser van een profiel?

De eisen die ik aan de website stel voor de profielen is

  • Volledig Nederlandstalig
  • zelf aan te passen
  • Bezoekers statistieken van je profiel
  • De bezoeker kan jou vanaf je profiel bereiken (inclusief contactformulier)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *