Online Professional chalenge

Ik heb een supergaaf idee, maar daar heb ik jouw hulp bij nodig!

Het is weer eens een andere manier om een nieuwe dienst te lanceren. Geïnspireerd door Aartjan van Erkel, ja inderdaad de schrijver van meerdere boeken over online marketing, zichtbaarheid e.d. Aartjan zegt namelijk dat je een product samen met je klanten moet bouwen in plaats van eerst bouwen en later wel zien of de klanten het goed genoeg vinden om het te gebruiken.

Wat gaat het worden en hoe kwam ik op dit idee?

Sinds bijna 2 maanden ben ik Virtual Assistant (gestart 28 maart 2019). Dan ga je natuurlijk nadenken over hoe je aan klanten komt en zoek je naar mogelijkheden om je te profileren op internet. Gaandeweg deze zoektocht kwam ik een online netwerk tegen. Ik had er al wel eens van gehoord en kende hier al verschillende VA’s dus heb ik daar een profiel aangemaakt. Meteen ook maar voor het duurste pakket gekozen in de verwachting dat dit mij het meeste zou gaan opleveren.

Inmiddels 12 verstuurde facturen verder heb ik nog geen resultaat uit dit platform gehaald, hier zeg ik zeker niet mee dat het een slecht platform is. Ik heb gewoon een kromme manier van denken en dat in combinatie met mijn achtergrond als SEO en website optimalisatie specialist zegt mij dat dit platform mij niet gaat bieden wat ik zoek.

Hoe ziet de uitdaging er uit

Het is een uitdaging die ik mijzelf heb gegeven om binnen een maand een website te lanceren waar voor alle online professionals een plaats is. Een soort werkspot voor online ondernemers dus. Ik maak geen onderscheid tussen vakgebieden of beroepsgroepen. Het enige criterium is dat je vooral online je werkzaamheden doet en dus niet bij de klant langs hoeft om je werk te kunnen doen.

De beroepsgroepen:

 • Virtual assistants
 • tekstschrijvers
 • website bouwers
 • SEO specialisten

Mis ik een groep, mail mij dan even!

De opdracht

Het is natuurlijk heel eenvoudig om een website te bouwen met wat profielen van zzp’ers maar dat is dan vooral een statische website, in dit project zit veel meer dan dat waarover later meer bij Ik heb jou hulp nodig.

De opdracht zit dan ook vooral in de techniek en de functionaliteit van de website

Techniek challenge

Wat de techniek betreft stel ik mezelf behoorlijk op de proef en heb ik een behoorlijk wensenlijstje.

 • De website moet bij GTMetrix een score hebben van minimaal 95%, zowel de pagespeed als de YSlow
 • De website moet binnen een maand bij Google op de eerste pagina staan (HELP!)
 • De website moet als een compleet zelfstandig ding kunnen werken, van aanmelding tot facturatie inclusief de terugkerende abonnement betalingen.

Whats in it for you als plaatser van een profiel?

De eisen die ik aan de website stel voor de profielen is

 • Volledig Nederlandstalig
 • Eenvoudig aanpasbaar door de eigenaar van het profiel
 • Bezoekers statistieken van je profiel
 • De bezoeker kan jou vanaf je profiel bereiken (inclusief contactformulier)

Ik heb jou hulp nodig!

Dit hele project lijkt een beetje op de kip en het ei verhaal, wie was er eerder. Om even in de challenge te blijven, wie is er eerder de Online Professional of de bezoeker van je profiel?

Om veel bezoek naar de website te laten komen heb ik veel content (profielen) nodig en om veel profielen op de website te krijgen moet ik kunnen waarmaken dat de profielen ook daadwerkelijk gezien worden door bezoekers en potentiële klanten.

Ook voor de vindbaarheid bij Google heb ik eerst profielen nodig op de website om waardevolle informatie te kunnen aanbieden aan Google en de mensen die via Google zoeken op de doelgroep: Virtual Assistant – tekstschrijver – website bouwers – SEO specialisten.

Doe mee aan het beta programma

Zolang de challenge loopt betaal jij een speciale challenge-prijs (€ 5,- per maand). Na de challenge gaat de prijs zeker weten om hoog en dat kan zomaar 4x zoveel zijn dan de prijs die jij gaat betalen tijdens de challenge.

Het mooie is dat voor jou de prijs hetzelfde blijft zolang je abonnee blijft.

Als jij mij helpt met deze challenge krijg je alle opties die later in het duurste abonnement komen te zitten. Als tegenprestatie vraag ik wel dat jij je actief met de challenge bezig gaat houden door mij te vertellen wat er anders of beter kan.

Wat is je voordeel:

 • Binnen 4 weken een profiel op een website waar jij tussen andere Online Professionals te vinden bent.
 • Sneller contact met potentiele opdrachtgevers
 • Zolang je abonnee bent een super laag maandbedrag met alle opties van het VIP abonnement dat heel veel duurder gaat worden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *